האם מותר לעשות שיאצו בהריון? להלן התשובות….
מטופלות רבות שואלות את השאלות הנ”ל ננסה לענות לכן בקצרה
כעקרון הרפואה המשימה מתייחסת לטיפול באדם כיחידה אחת ולא רק למצבו (הריון או להבדיל מחלה) ולכן ככלל אין שום מניעה לעשות טיפול שכזה לכל אדם ובכל מצב.
במצב של הריון ישנם מספר דברים חשובים שכדאי להימנע מהם במהלך טיפול בשיאצו או כל טיפול אחר במגע
את הקונטרה אינדיקציות הללו אמור כל מטפל שלמד מספר שנים להכיר, עם זאת מומלץ לשאול את המטפל/ת על הידע שלו בנושא וכמובן על ניסיונו הטיפולי במצבים הללו.
ממה יש להימנע:
ראשית באופן כללי כאשר ישנם סיבוכים שונים של העובר במהלך ההיריון יש להיזהר ולהתייעץ עם רופא לגבי האפשרות לקבל טיפול אלטרנטיבי.
במהלך השליש הראשון הגוף עובר תהליך שינוי משמעותי ועדין, לכן ישנם אסכולות הטוענות שיש להימנע כלל מטיפולים במהלך שליש זה. במידה ובכל זאת זקוקים לטיפול יש להתייעץ עם רופא לכל מקרה בנפרד.
במהלך השליש השני והשלישי אין כל מניעה מטיפול בשיאצו ולקראת תום ההיריון אף מומלץ מאד לקבל טיפול כזה על מנת להרפות את המתחים בגוף ולחזקו ובכך לבוא עם יותר כוחות ללידה עצמה.
על המטפל בעיקר להימנע מטיפול ביזור השכמות, הכתפיים, קרסוליים וכפות הרגליים וכמובן לחיצות חזקות באזור הבטן.
אז מה נשאר? אזור הגב התחתון, סקרום, עצם הזנב, ישבן, רגליים, בית החזה העליון, עורף וראש – אזורים אלו בד”כ מאפשרים הקלה משמעותית ויעילים מאד.
במהלך כל ההיריון על טיפול השיאצו להיות תומך, מכיל ורך יותר מהרגיל.
לאחר ההיריון מומלץ להימנע מטיפול בשיאצו לפחות כששה שבועות (כמו גם מפעילות גופנית..) ולאחר מכן ניתן לחזור לפעילות ולטיפול בהדרגה.
לסיכום, טיפולי השיאצו הן כלי נהדר לליווי ותמיכה במהלך ההיריון. הטיפול מאד יעיל במצבים של כאבי גב, תשישות, קוצר נשימה ומתח נפשי. עם זאת בתחילת ההיריון ובמקרים שיש סיבוכים שונים של העובר או של היולדת יש להתייעץ עם מטפל/ת מנוסה. כאמור לקראת סוף ההיריון מומלץ מאד לקבל טיפול או שניים כהרפיה והכנה.
דבר נוסף, במקרים של בחילות ובמקרה של צורך בהיפוך העובר חפני הלידה ישנם טכניקות בדיקור הסיני אשר מאד יעילות במקרים האלו ויכולות לסייע.